Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2018.02.24., 05:21:31
Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció
Hírek:
Az Unio-Trans Kft. megkezdte az EKÁER ügyintézési és tanácsadási szolgáltatását!

Galériák

Akela galériája
AKI... galériája
Amadeus galériája
Atom Manó galériája
Csuhás galériája
Gazember galériája
Ine galériája
Ketrin galériája
Mikulás albuma
100/2 galériája
RH galériája
Szürketestvér galériája
Zzsolti galériája

Irodalmi rovatok

AKI...
- Egy halál margójára

Amadeus
- Húsvéti gondolatok

Atom Manó
Csuhás
- Kőszinteség

Esthajnal
Gondolkodó
Pumukli
- Úton

Saoma
Sapirico
Sven
Szivárvány
Szivárvány új írásai
- Hegyeim

Szürketestvér
- újra sólyom lehetnék

VN
- Mint te


Időjárás
Hőtérkép
Navigáció
Nosztalgia 32
Viadukt hírek
Blogtér
Régi fórumok
Galériák
32-es Galériák
Kapcsolat
Áraink
Impresszum


32 közösségek

Harminckettesek

Twitter

Yamm

Közérdekű

felel.hu - kérdezz és a közösség válaszol
Tiszta dili - Velünk bátran szórakozhatsz!


Programmester - Nemzetközi rendezvénykereső, programajánló.


Bohócdoktorok

Reklám

Ha egészséges, szép füvet szeretne, elengedhetetlen a gyepszellőztetés!
Makita UC3041A Elektromos láncfűrész


Viadukt - Híd, ami összeköt

Vám tanácsadás, export-import vámkezelések, termékdíj ügyintézés, EKÁER ügyintézés,tanácsadás
Harminckettes  |  32-es fórum  |  32-es közélet (Moderátor: AKI...)  |  Téma: Társalgó 100/2 és 2 vendég van a témában
Oldalak: [1] 2 3 ... 5406 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Társalgó  (Megtekintve 4074542 alkalommal)
Szürketestvér
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2 279Profil megtekintése
« Válasz #108113 Dátum: 2018.02.23., 20:41:24 »

 Jó estlétet!

E heti tippelések:

Nantes – Vardar Pro Skopje : D (döntetlen) odds:8,0
Manchester City – Arsenal : vendég győzelem v döntetlen odds: 2,15
Manchester United – Chelsea : D (döntetlen) odds:3,0
Crystal Palace – Tottenham 1.félidő: D (döntetlen) odds:2,25

Az első esemény kézilabda BL találkozó az A csoportban. A 2. helyen álló francia Nantes fogadja az első helyen levő macedón Vardar csapatát. Az eddig lejátszott 12 forduló során a Nantes  8 esetben nyert, 1 döntetlenje és 3 veresége van. A vendégcsapat evvel szemben 9 győzelemmel  2 döntetlennel és 1 vereséggel bír. Parázs hangulatú izgalmas mérkőzés lesz. A két csapat eddig egy ízben „futott össze”, a tavaly évben és az Skopjében a Vardar győzelmét hozta. A két csapat nagy küzdelemben ne fog bírni egymással, tippem egál.

A második esemény foci, mégpedig az angol Liga kupa döntője, a Manchester City és az Arsenal között. A fogadóirodák természetesen a City-t hozzák ki esélyesebbek, de ez kupa, itt minden lehetséges. Ahogy a negyeddöntőben a City csak tizenegyesekkel tudta csak legyőzni az esélytelenebb Leichester gárdáját. A döntőbe jutásért a City a Bristol City csapatát ütötte el, míg az ágyusok (Arsenal) a Chelseat fosztották meg a lehetőségtől, hogy a londoni Wembley stadion gyepén kifuthasson a döntőre. Nagy meccs várható. Tippem döntetlen, vagy Arsenal siker.


A harmadik eseményre szintén maradjunk a brit szigetnél, és a premier ligánál. A  másik manchesteri csapat, a United fogadja egy szintén londoni riválisát a Chelsea gárdáját. A vörös ördögök, (United) jelenleg a bajnokság 2. helyén állnak, 56 ponttal. Mögöttük áll a 4. pozícióban a kékek (chelsea) csapata  53 ponttal. Nem nagy a különbség. Egy győzelemnyi, de ez most nem fog változni, a tippem alapján a két csapat nem bír egymással, döntetlen lesz a vége.

A negyedik fogadási történetre szintén megragadtunk a fenti szigetnél és annak csúcsbajnokságánál a focit tekintve. A sokszor kiszámíthatatlan Crystal Palace fogadja londoni otthonában a London Haringey kerületéből érkező Tottenham Hotspur csapatát. A hazaiak a „sasok” csapata 15. helyen állnak 27 ponttal. A vendégek, a forrófejűek, a Spurs azért előkelőbb helyen tanyázik, az 5. helyen, 53 ponttal. Ez a pozíció jelenleg Európa Liga selejtezőt jelenthet a csapatnak ha megőrzi. Mögötte az Arsenal áll, 46 ponttal. A Tottenhamnak jól megy, a legutóbbi fordulóban 10-én épp a fentiekben emlegetett Arsenalt fogadta és 83 000 néző előtt 1:0 arányban győzni is tudott. Közben lenyomott egy BL 1/8 döntő meccset a Juventus otthonában, ahol is 2:2 arányú döntetlent ért el. A visszavágó március 7-én lesz. Ezen kívül a múlt hét vasárnapján a csapat a FA kupában is érdekeltként Rochdale-ban vendégeskedett, ahol a két szinttel lejjebb focizó, lényegében harmadik ligás (Angliában Legue 1) hazai csapattal egy 2:2-es döntetlent játszottak. Úgy hogy itt még lesz egy mérkőzés a továbbjutás eldöntése végett, igaz az már Spur otthonában. De térjünk vissza a tippeseményhez. A Sasok csapata okozott már számos meglepetést, főleg akkor képes rá, ha igen szorít a csizma.(vagy kapca kinek hogy tetszik)  Szerintem most már kezd. A csapatot csapatot jelenleg 1 pont választja el az első (18. pozíció) kieső helytől, de a 19. helyen levő csapatnak is csak 2 pont a hátránya.  Szóval a hazaiaknak már minden pontra szükségük van, még akkor is ha ez csak 1 pont. Igaz nem akármilyen ellenféllel szemben érnék el. És szerintem el is érik. Legalábbis az első félidei eredmény erre enged majd következtetni. Tippem a félidőre vonatkozóan, döntetlen.

Holnap feldobom Lucky15-ös variésönbe, alaptétnek 60 Ft-t teszek meg, így a játék 900 Ft-ba fog kerülni.
 
Naplózva

"....Az Úr tartson meg kezében, és kezét ne szorítsa túl erősen..."
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108112 Dátum: 2018.02.23., 16:52:39 »Jó napokat!


...
Negyedévente kapok számlát, negyedéves időintervallumot átölelve. E hónap 14-én adtam fel az utolsó érkezett csekket, avval 2017.09.30-ig „jó vagyok”. ...Ahogy mondod, igazságod vagyon!
Most valami literre számolják ki a dolgot és aszerint jön a számla. Nem tudom ki volt az az agyas, aki ezt kiötölte, de koronát tennék a fejére! Amolyan Dózsa Györgyöset...  Mert ugye régebben, amíg nem az állam határozta meg, hogy nekem mennyi a szemetem (sic!) addig vettem egy kukát, akkorát, amekkorába gondoltam, hogy elférek egy hétig. Bejelentettem, kaptam negyedévente/félévente egy matricát, amit a kukára kellett ragasztanom és akién volt érvényes matrica azt ürítették, akién nem volt, az ott maradt!
Amióta ez is szoc. nagyvállalat lett, nincs matrica, de csak annak lehet 60 literes -tehát a legkisebb- szemetese, aki az önkormányzattól hoz egy igazolást, hogy egyedül él!  uuuhhh
Aki ilyennel nem rendelkezik, annak 80 literes edényt kell vennie, mert csak arra szerződhet a szolgáltató! Namármost mi vagyunk 4-en, mégis előfordul, hogy nincs tele a kuka, mert szelektíven gyűjtünk, az ételmaradékot megeszik a jószágok (tyúkok, macska, kutyák), a papírféléket meg szimplán elégetjük! Marika néni előtti időkben, amikor ketten voltunk, volt olyan, hogy ki sem tettem a kukát, mert egy szemetes edénnyi hulladék volt benne! Szóval nem egészen értem, hogy milyen alapon ugat bele az állam abba, hogy nekem mekkora kukára van szükségem!  fejbever
Ráadásul azt a néphülyítést, hogy nem lesz drágább.... megolazideg_  Negyedévente feladni három havi összeget mindig több, mint havonta feladni azt az egyet!
Egy szó, mint „mitagadás”, úgy lökném szét az egészet, hogy a darabjait se lehessen megtalálni!
Persze jól tudom én, mi az oka ennek! A befizetésed az államkincstárban landol, onnan meg majd valamikor továbbítják, ha továbbítják, addig pedig Állam bácsi belátása szerint használja, fizet belle, amit éppen kell. Mondhatnám, hogy „ügyes”, hiszen így nem lesz sose üres az államkassza, csakhogy ezt az én jogérzékem szerint akkor is sikkasztásnak ítéli, ha utána máshonnan visszateszik. Az én meglátásom szerint ezzel aztán újabb sikkasztást követnek el, tehát az állam folyamatos bűncselekményt követ el, mondhatnám folytatólagosan elköveti a sikkasztás bűntettét.
De tudom, ezt csak én vélem így...
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
Szürketestvér
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2 279Profil megtekintése
« Válasz #108111 Dátum: 2018.02.23., 13:10:18 »


...............
Legalább annyira idegesít, mint ez a másik, a szemetes cég! Eddig havonta szépen feladogattam az 1300,- ft-os számlámat. Amióta ez a kontra banda belekeveredett -naná, állami, hogy a fenébe is gondoltam, hogy bármi, ami a kezük ügyébe kerül képes lehet normális működésre?!-, azóta fél éves elmaradásban vagyok csekk híján, amikor meg küldenek, akkor egyszerre három is jön visszamenőleg!
Tele van velük a bugyrom!
..............................Jó napokat!


Ahogy nézem a hulladékszállítást nálatok is az a cég végzi amelyik nálunk.   vigyor A számlázást a központilag létrehozott adminisztratív cég intézi, itt jelentős elmaradással.   shock Negyedévente kapok számlát, negyedéves időintervallumot átölelve. E hónap 14-én adta m fel az utolsó érkezett csekket, avval 2017.09.30-ig „jó vagyok”. A hulladék elszállítását nálunk korábban egy Pentele-i cég intézte. Ez is változott az idén – itt is valami ésszerűsítés és központosításra hivatkozva – a szállítást egy Cegléd-i illetőségű cég vette át, az ami/aki nálatok. Nincs nekem evvel bajom, ahogy a számlázással sem, bár jobb lenne, ha nem lenne ekkora „hézag” a teljesítés és a fizetés között.   _morcos De értem én, nem egyszer dolgoztam állami, vagy inkább államhoz közeli megrendelőnek, ahol rendszeres volt „csúszás” a munka teljesítése utáni fizetés esetében.   shock Bár visszatérve a számlázásra. Régebben, amíg a pentelei cég szállított és számlázott is, akkor úgy volt, hogy az alapdíjban benne volt a szolgáltatás és havonta 2 ürítése a 120 literes edénynek. További ürítés esetén plusz számláztak. Ez egyébként nyomonkövethető is volt a számlán. A mostani nemzeti adminisztratív cégnél ez nem igazán. Amúgy a „kukán” a gyűjtőedényen volt egy saját kódszámmal (vonalkóddal) ellátott matrica ezt a begyűjtők leolvasták egy egyszerű szerkezettel. Így világos volt ki hányszor rakta ki a kukát. Ha a kód elkopott (a matricán) értesítettek és küldtek levélben egy újat. Persze be is mehettem érte ha akartam. Eddig idestova 10 év óta egyszer kellett cserélni. De hogy a kis technikai kitörő után visszakanyarodjak a jelen állapotra. Szóval most egy újabb centralizációs és „racinalitásosos” eljárás után a ceglédi cég lett kijelölve a szállításra. A cég ezt ki is szervezte, egy alvállalkozót bíztak meg e terület lefedésével. Régebben a pentelei cég esetében egy kisebb méretű kukáskocsi járt, gondolom tömörítette a cuccot és megfelelő mechanika volt hátul ami kezelte az edényeket.    yes_yes  Az új alvállalkozó egy kisteherrel jár, egy platós – szerintem 3,5 tonnás lehet, azaz B jogsival lehet hajtani – szóval egy csupasz platós kisteher, aminek a platójára tettek fel egy konténert, azt a gurulós konténert, ami minden lakótelepen van, vagy volt.  shock   A rakodó/k kipattan/nak az autóból/utasfülkéből hátramegy/nek a kukát felteszi/k a platóra ő/k is felpattan/nak és izomból megemelve az edény beledöntik a konténerbe. Aztán a többi úgy ahogy leírtam, csak visszafelé.   uuuhhh  Szóval korábban gépesítve volt a dolog most meg kettővel visszaléptünk. Ez téli idényben még el is megy, viszonylag kevés edény van kirakva, de nyáron amikor az idény (nyaraló, üdülő) beindul ez kicsit nehézkes lesz, nem beszélve arról, hogy legalább 4-5 konténert kell majd a platón elhelyezni. DE lehet, hogy addig az alvállalkozó helyzetbe jön   táncika  és vesz egy kiskukást, mármint egy kisebb kifejezetten hulladékszállító autót.    vigyor


Naplózva

"....Az Úr tartson meg kezében, és kezét ne szorítsa túl erősen..."
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108110 Dátum: 2018.02.23., 10:09:27 »

Jó reggelt!

Mostanra azért megkeményedett az idő.  shock  Bár tegnap sokat töppedt a hó, még bőven van belőle!
Jelenleg is sok a felhő és lóg a hó lába, de még fenn maradt.
Mára csak itthoni elfoglaltságom van. Behordom a fát, mert egyelőre fólia alatt van, ott meg nem szellőzik és csak vizesedik!  shock

Nyilván nem sok lett a behordásból, viszont majdnem az egészet felhasogattam még!  vigyor
Na sebaj, hordás majd ma... elvileg...
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108109 Dátum: 2018.02.23., 10:08:29 »

Az esti, éjszakai órákban még szórványosan várható csapadék, nyugaton és középen valamint északkeleten jellemzően hó, a majd délelőttre a Dunántúl déli felére szorul vissza az amúgy gyengülő intenzitású havazás. Az északkeleti szél továbbra is mérsékelt lesz. A hőmérséklet -4 és +1 fokig süllyed, északi és nyugati tájainkon lesz hűvösebb, a Tiszántúlon enyhébb az éjszaka.
Napközben is országszerte erősen felhős, borult marad az ég felettünk. A felhőzet legnagyobb eséllyel az ország északi-északkeleti felében szakadhat fel. A Dunántúlon és a középső országrészben még többfelé alakulhat ki havazás, havas eső, eső, majd késő délutántól észak felől egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. Az északi-északkeleti szél mérsékelt lesz, viszont az ország nyugati-délnyugati valamint az északkeleti részein többször kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Vidám napot!

A hajnali fagy után kicsit megengedett az idő. Erre azonnal elkezdett hullani a hó.  shock
Igaz, egy óra múlva abbahagyta, de úgy megindult, hogy kezdtem aggódni...
Végső soron pedig a hó nem rossz, hiszen ha rajta van a kerten, nem fagy szét majd az egész, amikor hétvégére megérkezik a nagyobb hideg.
Holnap viszont Mátyás, aki tör, ha talál, de ha nem talál, csinál!
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
100/2
Hős tag
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 11 955


Jószerencsét!


Profil megtekintése
« Válasz #108108 Dátum: 2018.02.23., 06:10:50 »


Az 1063. számban 1998. I. 9-én megjelent írások
Naplózva
Atom Manó
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4 449Profil megtekintése
« Válasz #108107 Dátum: 2018.02.23., 05:59:21 »

Az esti, éjszakai órákban még szórványosan várható csapadék, nyugaton és középen valamint északkeleten jellemzően hó, a majd délelőttre a Dunántúl déli felére szorul vissza az amúgy gyengülő intenzitású havazás. Az északkeleti szél továbbra is mérsékelt lesz. A hőmérséklet -4 és +1 fokig süllyed, északi és nyugati tájainkon lesz hűvösebb, a Tiszántúlon enyhébb az éjszaka.
Napközben is országszerte erősen felhős, borult marad az ég felettünk. A felhőzet legnagyobb eséllyel az ország északi-északkeleti felében szakadhat fel. A Dunántúlon és a középső országrészben még többfelé alakulhat ki havazás, havas eső, eső, majd késő délutántól észak felől egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. Az északi-északkeleti szél mérsékelt lesz, viszont az ország nyugati-délnyugati valamint az északkeleti részein többször kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.
Naplózva

Azon csodálkozom, ha valaki valamin csodálkozik.
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108106 Dátum: 2018.02.22., 07:06:03 »

Tegnap sokadikra sikerült elérnem az egyik új szocialista nagyvállalat, a Nemzeti Közművek villanyos vonalát és meg tudtam kérdezni, miért becsléssel állapították meg a fogyasztásomat, amikor azt határidőre bejelentettem az interneten?
Azt válaszolták, hogy nem volt bejelentés. mondtam neki, hogy mikor jelentettem és mekkora összeget jelzett nekem vissza a rendszer. Kicsit hitetlenkedett, de elfogadta a bejelentésemet, hogy rossz a rendszerük. Namármost amikor ez a rendszer a DÉMÁSZ-nál működött, évek alatt egyszer sem történt ilyen!
Jelzem, hogy annak idején ugyanitt azonnal kicsengett a telefon és két-három perc alatt beszéltem a kezelővel, akinek elmondtam minden, az azonosításhoz szükséges adatot.
Az új rendszer a telefonszámom alapján beazonosít -tehát ha a másik számomról hívnám, nem tudnék ügyet intézni!-, ennek ellenére tovább kérdezgetnek, már amikor cégre sokadszorra sikerül eljutni oda, hogy élő emberrel beszélek a vonal végén!
Nagyon gyűlölöm ezt a rendszert!
Legalább annyira idegesít, mint ez a másik, a szemetes cég! Eddig havonta szépen feladogattam az 1300,- ft-os számlámat. Amióta ez a kontra banda belekeveredett -naná, állami, hogy a fenébe is gondoltam, hogy bármi, ami a kezük ügyébe kerül képes lehet normális működésre?!-, azóta fél éves elmaradásban vagyok csekk híján, amikor meg küldenek, akkor egyszerre három is jön visszamenőleg!
Tele van velük a bugyrom!
Ha tehetném, egyetlen tollvonással szüntetném meg őket, csakúgy, mint a járási rendszert és a KLIK-et!
Hogy a fokozott ellenőrzési rendszerről -amihez hasonló csak a szocializmusban volt ilyen szinten bevett gyakorlat, mint két és fél éve- már ne is beszéljek!
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108105 Dátum: 2018.02.22., 06:51:17 »

Az esti órákban eleinte még több helyen valószínű csapadék, majd egyre inkább a nyugati, délnyugati területekre helyeződik át a csapadékhullás súlypontja. A középső és keleti tájakon eső, havas eső, míg a Dunántúlon havazás lesz a jellemző. Reggelre az északi, északkeleti tájakon kissé felszakadozik a felhőzet, másutt marad a túlnyomóan borús idő, csapadék a déli, délnyugati tájakon várható leginkább havazás formájában. Zala, Somogy és Baranya egyes részein egész éjszaka, illetve reggel is havazásra, olykor intenzív havazásra kell számítani, ezeken a területeken jelentős hóréteg kialakulására van kilátás. Az éjszaka folyamán északkeletire fordul és megélénkül a szél, mely a havas délnyugati tájakon várhatóan hófúvásokat okoz! A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és -4 fok között alakul, a Tiszántúlon néhol kevéssel fagypont felett maradhat a minimum, de hőérzetünket jelentősen rontja majd a légmozgás.
Délnyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek, így lassan északkelet felé terjeszkedik a csapadékzóna. Az eloszlás hasonló lesz a korábbi napokhoz: a Dunától nyugatra havazás várható, a Duna vonalában, illetve északnyugaton hó, havas eső, eső is előfordulhat, míg délkeleten nagyrészt esőre számíthatunk. A keleti, északkeleti megyékben nem várható csapadék. A lehulló hó megmaradására elsősorban a Dunántúl középső és déli részén számíthatunk, Tolna déli felén, Zala, Somogy és Baranya megyékben jelentős hóréteg kialakulása, illetve a már meglévő hóréteg folyamatos gyarapodása várható. A hőmérséklettől és a csapadék intenzitásától függően néhol akár a 15-20 centimétert is elérheti a nap folyamán lehulló friss hó vastagsága. A délnyugati határvidéken a fagypont alatti hőmérséklet okán a havat a mérsékelt északi, északkeleti szél hordhatja, hófúvást okozhat. Az északi, északkeleti szél továbbra is többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet -1 és 6 fok között alakul, keleten lehet kifejezetten enyhe a nappal.

Jó reggelt!

Mostanra azért megkeményedett az idő.  shock  Bár tegnap sokat töppedt a hó, még bőven van belőle!
Jelenleg is sok a felhő és lóg a hó lába, de még fenn maradt.
Mára csak itthoni elfoglaltságom van. Behordom a fát, mert egyelőre fólia alatt van, ott meg nem szellőzik és csak vizesedik!  shock
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
Atom Manó
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4 449Profil megtekintése
« Válasz #108104 Dátum: 2018.02.22., 06:04:35 »

Az esti órákban eleinte még több helyen valószínű csapadék, majd egyre inkább a nyugati, délnyugati területekre helyeződik át a csapadékhullás súlypontja. A középső és keleti tájakon eső, havas eső, míg a Dunántúlon havazás lesz a jellemző. Reggelre az északi, északkeleti tájakon kissé felszakadozik a felhőzet, másutt marad a túlnyomóan borús idő, csapadék a déli, délnyugati tájakon várható leginkább havazás formájában. Zala, Somogy és Baranya egyes részein egész éjszaka, illetve reggel is havazásra, olykor intenzív havazásra kell számítani, ezeken a területeken jelentős hóréteg kialakulására van kilátás. Az éjszaka folyamán északkeletire fordul és megélénkül a szél, mely a havas délnyugati tájakon várhatóan hófúvásokat okoz! A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és -4 fok között alakul, a Tiszántúlon néhol kevéssel fagypont felett maradhat a minimum, de hőérzetünket jelentősen rontja majd a légmozgás.
Délnyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek, így lassan északkelet felé terjeszkedik a csapadékzóna. Az eloszlás hasonló lesz a korábbi napokhoz: a Dunától nyugatra havazás várható, a Duna vonalában, illetve északnyugaton hó, havas eső, eső is előfordulhat, míg délkeleten nagyrészt esőre számíthatunk. A keleti, északkeleti megyékben nem várható csapadék. A lehulló hó megmaradására elsősorban a Dunántúl középső és déli részén számíthatunk, Tolna déli felén, Zala, Somogy és Baranya megyékben jelentős hóréteg kialakulása, illetve a már meglévő hóréteg folyamatos gyarapodása várható. A hőmérséklettől és a csapadék intenzitásától függően néhol akár a 15-20 centimétert is elérheti a nap folyamán lehulló friss hó vastagsága. A délnyugati határvidéken a fagypont alatti hőmérséklet okán a havat a mérsékelt északi, északkeleti szél hordhatja, hófúvást okozhat. Az északi, északkeleti szél továbbra is többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet -1 és 6 fok között alakul, keleten lehet kifejezetten enyhe a nappal.
Naplózva

Azon csodálkozom, ha valaki valamin csodálkozik.
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108103 Dátum: 2018.02.21., 16:39:23 »

Nagy örömmel konstatáltam, hogy az iskolában a gyerek osztálya tanulja a Mazsolát!
Vityus nagy örömmel szokta nézni a Youtube-on is, ha sikerül elkapni egy-egy részt!
Szerencsére nem szereti a Tini Nindzsa Teknősöket és más hasonló vackokat!  táncika
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108102 Dátum: 2018.02.21., 12:10:45 »


Az utóbbi két hónapban nem gyalogoltam. Régebben általában hetente 5-6 alkalommal 5.1-12 km közötti távokat talpaltam. De pár hónapja nem. Ennek oka az időjárás és nem mellékesen az a tény, hogy a bekötő út olyan állapotba került, hogy alkalmatlan racewalking-ra. Olyan szinten van tele kátyúkkal és annyira szétforgácsolódott a mart aszfaltos felület. Veszélyes. Igazából terepfutásra alkalmas, de attól egyelőre féltem a térdeimet. A gáti úton már lehet "trappolni".
Állítólag a falu pályázott az út felújítására. Volt egy pályázat kiírva a külterületi utak javítására és ehhez kapcsolódó eszközbeszerzése. Az utolsó hír a polgármestertől, hogy nyertek. Ám a neten a pályázati eredmények felületen nem lelem. A pályázatkódja, száma alapján meg azt dobja ki az országos portál, hogy a pályázatot felfüggesztették.  

Ez ismerős történet! Annak idején is történt ilyen, amikor még Veszprémben vállalkozóskodtam. Beadtam egy pályázatot, de ahhoz elő kellett készíteni egy csomó anyagot, mert a megvalósításra nem sok idő maradt. Szerencsére -legalábbis akkor azt hittem!- meg is nyertük. Mire meg kellett volna valósítani, még a főosztályt is megszüntették, amelyik kiírta a pályázatot, nem volt kitől kérni a pénzt!
Én csak alvállalkozó voltam, így dühöngtem, hogy a speciálisan oda elkészíttetett anyagokat át kellett dolgoznom, hogy el tudjam adni. Azonban a pályázó betámadta a minisztériumot és két év múlva meg is nyerték a pert. Nekem -mivel nem határidős árajánlatom volt, a két évvel korábbi áron kellett sürgősen elkészítenem az anyagokat.  shock Az eredetileg számolt 1,2 milliós nyereség helyett nem egészen fél havi fizetésem volt a haszon. Akkor írtunk 1997-et, önállóságom harmadik évét, amikoris mér túl voltam egy bukáson, mert a szerződött partner pénze helyett egy levél jött a felszámolótól, hogy a 185 ezer forintos követelésemre kapok 28 Ft és 32 fillért. Ha jut.
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108101 Dátum: 2018.02.21., 12:02:01 »


Jó estlétet!

Azért nem.  "Leszerveztem" a bejutást.  Az egyik szomszéd is autózott befelé a faluba, így társultunk. Általában így szokott történni. Ha valakinek gondja van az segítséget kér. Igaz én soha nem kérek. Sokszor mérgesek is rám ez miatt miért nem szóltam, vagy szólok. Én ilyen vagyok... avval szoktam elütni a dolgot, hogy én ezt sportnak tekintem, (már ha pl...autó rossz és gyalogolni kell) persze amíg megtehetem.  Tennap igazából délután egy tea/kávé party-t szervezett a nejem két szomszédnak és ott került szóba, hogy hol a verda, meg miért nem szóltam, valaki hazahozott volna. Aztán így belementem, hogy ma reggel társuljak az egyik szomszédhoz. Szóval nem szeretek segítséget kérni, inkább én segítek az jobb.

Én annak idején, erdész koromban kigyalogoltam magam egy életre. Az igazi szép séták a sípcsontközépig érő hóban voltak....  No meg a középiskolás évek! Gyalog Sopronban a Szent György utcából a soproni TV toronyhoz, egész délelőtt talpon, délben aztán vissza séta. Néha szemerkélő esőben... feledhetetlen élmények!  vigyor
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108100 Dátum: 2018.02.21., 11:58:31 »

Hóhányós szép napot!

Reggel a fél hatos kelés pont elég volt ahhoz, hogy fél nyolcra kiássam az autót a hó alól és eltakarítsam a havat az udvarról, a kapubejáróból, a járdáról, no meg a hátsó traktusból, hogy odaférjek a tyúkokhoz és a tüzelőhöz.
Fél nyolckor aztán bejöttem, borotválkoztam és mentünk isibe a gyerkőccel.


Apropó gyerkőc! Hétfőn írt egy ötös nyelvtan dolgozatot! Ez ugye azért nagy szó, mert 2015 óta tanul magyarul!
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108099 Dátum: 2018.02.21., 11:57:36 »


Jó estlétet!

Azért nem.  "Leszerveztem" a bejutást.  Az egyik szomszéd is autózott befelé a faluba, így társultunk. Általában így szokott történni. Ha valakinek gondja van az segítséget kér. Igaz én soha nem kérek. Sokszor mérgesek is rám ez miatt miért nem szóltam, vagy szólok. Én ilyen vagyok... avval szoktam elütni a dolgot, hogy én ezt sportnak tekintem, (már ha pl...autó rossz és gyalogolni kell) persze amíg megtehetem.  Tennap igazából délután egy tea/kávé party-t szervezett a nejem két szomszédnak és ott került szóba, hogy hol a verda, meg miért nem szóltam, valaki hazahozott volna. Aztán így belementem, hogy ma reggel társuljak az egyik szomszédhoz. Szóval nem szeretek segítséget kérni, inkább én segítek az jobb.

Hóhányós szép napot!

Reggel a fél hatos kelés pont elég volt ahhoz, hogy fél nyolcra kiássam az autót a hó alól és eltakarítsam a havat az udvarról, a kapubejáróból, a járdáról, no meg a hátsó traktusból, hogy odaférjek a tyúkokhoz és a tüzelőhöz.
Fél nyolckor aztán bejöttem, borotválkoztam és mentünk isibe a gyerkőccel.
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
Atom Manó
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4 449Profil megtekintése
« Válasz #108098 Dátum: 2018.02.21., 07:02:20 »

Szerdán a borult égbolt mellett északkeleten néhol, az ország más részein sokfelé lesz csapadékos a reggel. A Dunántúlon és északkeleten havazás, a Duna-Tisza közén havas eső, délkeleten eső formájában várható a csapadék. A minimum hőmérséklet értékei -2 és +2 fok között alakulnak. Az északkeleti szelet nyugaton élénk, másutt mérsékelt lökések kísérhetik.
A délutáni órákban az ország nagy részén folytatódik a csapadékos idő, csak északkeleten szakadozhat fel valamelyest a felhőzet. A Dunántúl nyugati és északnyugati részein, valamint északkeleten havazás, hószállingózás várható, másutt havas eső, eső okoz csapadékot. A legmelegebb órákban -1 és +5 fok közé melegszik a fel a levegő, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, a keleti határ mentén a magasabb értékeket. A jellemzően mérsékelt északkeleti, északi irányú szelet északkeleten és nyugaton élénk, időnként erős lökések kísérhetik.
Naplózva

Azon csodálkozom, ha valaki valamin csodálkozik.
Szürketestvér
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2 279Profil megtekintése
« Válasz #108097 Dátum: 2018.02.20., 20:02:13 »


Dobtam egy laza tippet egy online felületen, van közte snooker is.


N. Robertson - D.B. Gilbert, A mérkőzés győztese   N. Robertson   1.35   
J. Trump - M. White, A mérkőzés győztese   J. Trump   1.30   
Shrewsbury - Gillingham, Kétesély   Shrewsbury vagy Döntetlen   1.19   
Cambridge Utd. - Notts County, Gólszám 1,5   Több, mint 1,5   1.30   
Millwall - Sheffield Wed., Hendikep 0:2   Sheffield Wed.   1.25   

Naplózva

"....Az Úr tartson meg kezében, és kezét ne szorítsa túl erősen..."
Szürketestvér
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2 279Profil megtekintése
« Válasz #108096 Dátum: 2018.02.20., 19:53:39 »

6,5 km séta...  shock   Minden tiszteletem, le a kalappal!  Nagytaps2


Az utóbbi két hónapban nem gyalogoltam. Régebben általában hetente 5-6 alkalommal 5.1-12 km közötti távokat talpaltam. De pár hónapja nem. Ennek oka az időjárás és nem mellékesen az a tény, hogy a bekötő út olyan állapotba került, hogy alkalmatlan racewalking-ra. Olyan szinten van tele kátyúkkal és annyira szétforgácsolódott a mart aszfaltos felület. Veszélyes. Igazából terepfutásra alkalmas, de attól egyelőre féltem a térdeimet. A gáti úton már lehet "trappolni".
Állítólag a falu pályázott az út felújítására. Volt egy pályázat kiírva a külterületi utak javítására és ehhez kapcsolódó eszközbeszerzése. Az utolsó hír a polgármestertől, hogy nyertek. Ám a neten a pályázati eredmények felületen nem lelem. A pályázatkódja, száma alapján meg azt dobja ki az országos portál, hogy a pályázatot felfüggesztették.  
Naplózva

"....Az Úr tartson meg kezében, és kezét ne szorítsa túl erősen..."
Szürketestvér
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2 279Profil megtekintése
« Válasz #108095 Dátum: 2018.02.20., 19:30:46 »

Kedves Barátom, ma nehéz utad lehetett a szerelő felé!  shock


Jó estlétet!

Azért nem.  "Leszerveztem" a bejutást.  Az egyik szomszéd is autózott befelé a faluba, így társultunk. Általában így szokott történni. Ha valakinek gondja van az segítséget kér. Igaz én soha nem kérek. Sokszor mérgesek is rám ez miatt miért nem szóltam, vagy szólok. Én ilyen vagyok... avval szoktam elütni a dolgot, hogy én ezt sportnak tekintem, (már ha pl...autó rossz és gyalogolni kell) persze amíg megtehetem.  Tennap igazából délután egy tea/kávé party-t szervezett a nejem két szomszédnak és ott került szóba, hogy hol a verda, meg miért nem szóltam, valaki hazahozott volna. Aztán így belementem, hogy ma reggel társuljak az egyik szomszédhoz. Szóval nem szeretek segítséget kérni, inkább én segítek az jobb.
Naplózva

"....Az Úr tartson meg kezében, és kezét ne szorítsa túl erősen..."
AKI...
Globális moderátor
Hős tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36 847Profil megtekintése WWW
« Válasz #108094 Dátum: 2018.02.20., 18:27:45 »

Jó estlétet!

Ma reggel az autószerelőnél kezdtem. Szombaton észrevettem, hogy a motor akadozik, aztán a motorhibát jelző piktogram is világítani kezdett a műszerfalon. Fülre arra gondoltam az egyik henger nem megy a háromból. A régi időkben felgyűrtem volna az ing ujját és kezembe kaptam volna a gyertyakulcsot. De itt igazából azt se tudom hol van a gyertya. Eldöcögtem a szervízbe, a közelibe (nem mertem bevállani egy hosszabb utat a szokott szerelőmig) ahol is a srác az okos számítógéppel megvizsgálta és nyugtázta a diagnózisomat. A gyertyákban kb. 40 000 km lehet, elméletileg bírnia kell. Az autót ott hagytam, aztán mivel a nap már a kutyáké hazaballagtam. Örültem, hogy hideg volt, mert valamennyire fagyott volt a szántóföld, meg az erdei dűlők, így rövid úton egy órán belül letalpaltam a 6,5 km-t. Aztán este hívott a szerelő, hogy kész az autó, állítólag trafót cserélt meg egyebeket. Reggel (holnap) nála kezdek és persze viszek pénztet is neki. Ez van..az autó 12 éves 200 ezer felett jár, azért most már előfordulhatnak kisebb hibák.

M  m

Kedves Barátom, ma nehéz utad lehetett a szerelő felé!  shock
Naplózva

„Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan.”  (A.S.E.)
Oldalak: [1] 2 3 ... 5406 Fel Nyomtatás 
Harminckettes  |  32-es fórum  |  32-es közélet (Moderátor: AKI...)  |  Téma: Társalgó
Ugrás:  


Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!