Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2018.02.24., 05:21:48
Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció
Hírek:
Az Unio-Trans Kft. megkezdte az EKÁER ügyintézési és tanácsadási szolgáltatását!

Galériák

Akela galériája
AKI... galériája
Amadeus galériája
Atom Manó galériája
Csuhás galériája
Gazember galériája
Ine galériája
Ketrin galériája
Mikulás albuma
100/2 galériája
RH galériája
Szürketestvér galériája
Zzsolti galériája

Irodalmi rovatok

AKI...
- Egy halál margójára

Amadeus
- Húsvéti gondolatok

Atom Manó
Csuhás
- Kőszinteség

Esthajnal
Gondolkodó
Pumukli
- Úton

Saoma
Sapirico
Sven
Szivárvány
Szivárvány új írásai
- Hegyeim

Szürketestvér
- újra sólyom lehetnék

VN
- Mint te


Időjárás
Hőtérkép
Navigáció
Nosztalgia 32
Viadukt hírek
Blogtér
Régi fórumok
Galériák
32-es Galériák
Kapcsolat
Áraink
Impresszum


32 közösségek

Harminckettesek

Twitter

Yamm

Közérdekű

felel.hu - kérdezz és a közösség válaszol
Tiszta dili - Velünk bátran szórakozhatsz!


Programmester - Nemzetközi rendezvénykereső, programajánló.


Bohócdoktorok

Reklám

Ha egészséges, szép füvet szeretne, elengedhetetlen a gyepszellőztetés!
Makita UC3041A Elektromos láncfűrész


Viadukt - Híd, ami összeköt

Vám tanácsadás, export-import vámkezelések, termékdíj ügyintézés, EKÁER ügyintézés,tanácsadás
  Üzenetek megtekintése
Oldalak: [1] 2 3 ... 1843
1  Kertészkedés / Haszonnövények / Re:épp aktuális Dátum: 2018.02.23., 17:04:27
Huh, most örülök igazán, hogy még nem láttam neki a metszésnek! Gondolom, hogy nem lesz hosszú életű ez a nagy lehűlés, de azt hiszem nem tett volna jót a frissen metszett hajtásoknak e várható -10!
A rózsáimat így is féltem, mert azoknak szép nagy rügyei voltak már! Az álló rózsát, amit még Édesanyám vett utoljára Okszika névnapjára, visszavittük a pincébe, pedig már kihoztam a teraszra! (Cserépben van.)

De azért bizakodók vagyunk, balkonládákba már elvetettük a magokat palántának, mert a melegház az idén tavaszra sem készül még el... szégyenlem Viszont a neten találtam remek ötletet és képeket arról, hogyan lehet régi ablakokból üvegházat építeni! Mivel van jónéhány bontott ablakunk, meg is fogom valósítani a látottakat! Már csak a beton lábakat kell elkészítenem a sarok gerendáknak! Ahhoz persze fagymentes nappalok és éjszakák kellenek...
2  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.23., 16:52:39


Jó napokat!


...
Negyedévente kapok számlát, negyedéves időintervallumot átölelve. E hónap 14-én adtam fel az utolsó érkezett csekket, avval 2017.09.30-ig „jó vagyok”. ...Ahogy mondod, igazságod vagyon!
Most valami literre számolják ki a dolgot és aszerint jön a számla. Nem tudom ki volt az az agyas, aki ezt kiötölte, de koronát tennék a fejére! Amolyan Dózsa Györgyöset...  Mert ugye régebben, amíg nem az állam határozta meg, hogy nekem mennyi a szemetem (sic!) addig vettem egy kukát, akkorát, amekkorába gondoltam, hogy elférek egy hétig. Bejelentettem, kaptam negyedévente/félévente egy matricát, amit a kukára kellett ragasztanom és akién volt érvényes matrica azt ürítették, akién nem volt, az ott maradt!
Amióta ez is szoc. nagyvállalat lett, nincs matrica, de csak annak lehet 60 literes -tehát a legkisebb- szemetese, aki az önkormányzattól hoz egy igazolást, hogy egyedül él!  uuuhhh
Aki ilyennel nem rendelkezik, annak 80 literes edényt kell vennie, mert csak arra szerződhet a szolgáltató! Namármost mi vagyunk 4-en, mégis előfordul, hogy nincs tele a kuka, mert szelektíven gyűjtünk, az ételmaradékot megeszik a jószágok (tyúkok, macska, kutyák), a papírféléket meg szimplán elégetjük! Marika néni előtti időkben, amikor ketten voltunk, volt olyan, hogy ki sem tettem a kukát, mert egy szemetes edénnyi hulladék volt benne! Szóval nem egészen értem, hogy milyen alapon ugat bele az állam abba, hogy nekem mekkora kukára van szükségem!  fejbever
Ráadásul azt a néphülyítést, hogy nem lesz drágább.... megolazideg_  Negyedévente feladni három havi összeget mindig több, mint havonta feladni azt az egyet!
Egy szó, mint „mitagadás”, úgy lökném szét az egészet, hogy a darabjait se lehessen megtalálni!
Persze jól tudom én, mi az oka ennek! A befizetésed az államkincstárban landol, onnan meg majd valamikor továbbítják, ha továbbítják, addig pedig Állam bácsi belátása szerint használja, fizet belle, amit éppen kell. Mondhatnám, hogy „ügyes”, hiszen így nem lesz sose üres az államkassza, csakhogy ezt az én jogérzékem szerint akkor is sikkasztásnak ítéli, ha utána máshonnan visszateszik. Az én meglátásom szerint ezzel aztán újabb sikkasztást követnek el, tehát az állam folyamatos bűncselekményt követ el, mondhatnám folytatólagosan elköveti a sikkasztás bűntettét.
De tudom, ezt csak én vélem így...
3  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.23., 10:09:27
Jó reggelt!

Mostanra azért megkeményedett az idő.  shock  Bár tegnap sokat töppedt a hó, még bőven van belőle!
Jelenleg is sok a felhő és lóg a hó lába, de még fenn maradt.
Mára csak itthoni elfoglaltságom van. Behordom a fát, mert egyelőre fólia alatt van, ott meg nem szellőzik és csak vizesedik!  shock

Nyilván nem sok lett a behordásból, viszont majdnem az egészet felhasogattam még!  vigyor
Na sebaj, hordás majd ma... elvileg...
4  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.23., 10:08:29
Az esti, éjszakai órákban még szórványosan várható csapadék, nyugaton és középen valamint északkeleten jellemzően hó, a majd délelőttre a Dunántúl déli felére szorul vissza az amúgy gyengülő intenzitású havazás. Az északkeleti szél továbbra is mérsékelt lesz. A hőmérséklet -4 és +1 fokig süllyed, északi és nyugati tájainkon lesz hűvösebb, a Tiszántúlon enyhébb az éjszaka.
Napközben is országszerte erősen felhős, borult marad az ég felettünk. A felhőzet legnagyobb eséllyel az ország északi-északkeleti felében szakadhat fel. A Dunántúlon és a középső országrészben még többfelé alakulhat ki havazás, havas eső, eső, majd késő délutántól észak felől egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. Az északi-északkeleti szél mérsékelt lesz, viszont az ország nyugati-délnyugati valamint az északkeleti részein többször kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Vidám napot!

A hajnali fagy után kicsit megengedett az idő. Erre azonnal elkezdett hullani a hó.  shock
Igaz, egy óra múlva abbahagyta, de úgy megindult, hogy kezdtem aggódni...
Végső soron pedig a hó nem rossz, hiszen ha rajta van a kerten, nem fagy szét majd az egész, amikor hétvégére megérkezik a nagyobb hideg.
Holnap viszont Mátyás, aki tör, ha talál, de ha nem talál, csinál!
5  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.22., 07:06:03
Tegnap sokadikra sikerült elérnem az egyik új szocialista nagyvállalat, a Nemzeti Közművek villanyos vonalát és meg tudtam kérdezni, miért becsléssel állapították meg a fogyasztásomat, amikor azt határidőre bejelentettem az interneten?
Azt válaszolták, hogy nem volt bejelentés. mondtam neki, hogy mikor jelentettem és mekkora összeget jelzett nekem vissza a rendszer. Kicsit hitetlenkedett, de elfogadta a bejelentésemet, hogy rossz a rendszerük. Namármost amikor ez a rendszer a DÉMÁSZ-nál működött, évek alatt egyszer sem történt ilyen!
Jelzem, hogy annak idején ugyanitt azonnal kicsengett a telefon és két-három perc alatt beszéltem a kezelővel, akinek elmondtam minden, az azonosításhoz szükséges adatot.
Az új rendszer a telefonszámom alapján beazonosít -tehát ha a másik számomról hívnám, nem tudnék ügyet intézni!-, ennek ellenére tovább kérdezgetnek, már amikor cégre sokadszorra sikerül eljutni oda, hogy élő emberrel beszélek a vonal végén!
Nagyon gyűlölöm ezt a rendszert!
Legalább annyira idegesít, mint ez a másik, a szemetes cég! Eddig havonta szépen feladogattam az 1300,- ft-os számlámat. Amióta ez a kontra banda belekeveredett -naná, állami, hogy a fenébe is gondoltam, hogy bármi, ami a kezük ügyébe kerül képes lehet normális működésre?!-, azóta fél éves elmaradásban vagyok csekk híján, amikor meg küldenek, akkor egyszerre három is jön visszamenőleg!
Tele van velük a bugyrom!
Ha tehetném, egyetlen tollvonással szüntetném meg őket, csakúgy, mint a járási rendszert és a KLIK-et!
Hogy a fokozott ellenőrzési rendszerről -amihez hasonló csak a szocializmusban volt ilyen szinten bevett gyakorlat, mint két és fél éve- már ne is beszéljek!
6  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.22., 06:51:17
Az esti órákban eleinte még több helyen valószínű csapadék, majd egyre inkább a nyugati, délnyugati területekre helyeződik át a csapadékhullás súlypontja. A középső és keleti tájakon eső, havas eső, míg a Dunántúlon havazás lesz a jellemző. Reggelre az északi, északkeleti tájakon kissé felszakadozik a felhőzet, másutt marad a túlnyomóan borús idő, csapadék a déli, délnyugati tájakon várható leginkább havazás formájában. Zala, Somogy és Baranya egyes részein egész éjszaka, illetve reggel is havazásra, olykor intenzív havazásra kell számítani, ezeken a területeken jelentős hóréteg kialakulására van kilátás. Az éjszaka folyamán északkeletire fordul és megélénkül a szél, mely a havas délnyugati tájakon várhatóan hófúvásokat okoz! A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és -4 fok között alakul, a Tiszántúlon néhol kevéssel fagypont felett maradhat a minimum, de hőérzetünket jelentősen rontja majd a légmozgás.
Délnyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek, így lassan északkelet felé terjeszkedik a csapadékzóna. Az eloszlás hasonló lesz a korábbi napokhoz: a Dunától nyugatra havazás várható, a Duna vonalában, illetve északnyugaton hó, havas eső, eső is előfordulhat, míg délkeleten nagyrészt esőre számíthatunk. A keleti, északkeleti megyékben nem várható csapadék. A lehulló hó megmaradására elsősorban a Dunántúl középső és déli részén számíthatunk, Tolna déli felén, Zala, Somogy és Baranya megyékben jelentős hóréteg kialakulása, illetve a már meglévő hóréteg folyamatos gyarapodása várható. A hőmérséklettől és a csapadék intenzitásától függően néhol akár a 15-20 centimétert is elérheti a nap folyamán lehulló friss hó vastagsága. A délnyugati határvidéken a fagypont alatti hőmérséklet okán a havat a mérsékelt északi, északkeleti szél hordhatja, hófúvást okozhat. Az északi, északkeleti szél továbbra is többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet -1 és 6 fok között alakul, keleten lehet kifejezetten enyhe a nappal.

Jó reggelt!

Mostanra azért megkeményedett az idő.  shock  Bár tegnap sokat töppedt a hó, még bőven van belőle!
Jelenleg is sok a felhő és lóg a hó lába, de még fenn maradt.
Mára csak itthoni elfoglaltságom van. Behordom a fát, mert egyelőre fólia alatt van, ott meg nem szellőzik és csak vizesedik!  shock
7  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.21., 16:39:23
Nagy örömmel konstatáltam, hogy az iskolában a gyerek osztálya tanulja a Mazsolát!
Vityus nagy örömmel szokta nézni a Youtube-on is, ha sikerül elkapni egy-egy részt!
Szerencsére nem szereti a Tini Nindzsa Teknősöket és más hasonló vackokat!  táncika
8  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.21., 12:10:45

Az utóbbi két hónapban nem gyalogoltam. Régebben általában hetente 5-6 alkalommal 5.1-12 km közötti távokat talpaltam. De pár hónapja nem. Ennek oka az időjárás és nem mellékesen az a tény, hogy a bekötő út olyan állapotba került, hogy alkalmatlan racewalking-ra. Olyan szinten van tele kátyúkkal és annyira szétforgácsolódott a mart aszfaltos felület. Veszélyes. Igazából terepfutásra alkalmas, de attól egyelőre féltem a térdeimet. A gáti úton már lehet "trappolni".
Állítólag a falu pályázott az út felújítására. Volt egy pályázat kiírva a külterületi utak javítására és ehhez kapcsolódó eszközbeszerzése. Az utolsó hír a polgármestertől, hogy nyertek. Ám a neten a pályázati eredmények felületen nem lelem. A pályázatkódja, száma alapján meg azt dobja ki az országos portál, hogy a pályázatot felfüggesztették.  

Ez ismerős történet! Annak idején is történt ilyen, amikor még Veszprémben vállalkozóskodtam. Beadtam egy pályázatot, de ahhoz elő kellett készíteni egy csomó anyagot, mert a megvalósításra nem sok idő maradt. Szerencsére -legalábbis akkor azt hittem!- meg is nyertük. Mire meg kellett volna valósítani, még a főosztályt is megszüntették, amelyik kiírta a pályázatot, nem volt kitől kérni a pénzt!
Én csak alvállalkozó voltam, így dühöngtem, hogy a speciálisan oda elkészíttetett anyagokat át kellett dolgoznom, hogy el tudjam adni. Azonban a pályázó betámadta a minisztériumot és két év múlva meg is nyerték a pert. Nekem -mivel nem határidős árajánlatom volt, a két évvel korábbi áron kellett sürgősen elkészítenem az anyagokat.  shock Az eredetileg számolt 1,2 milliós nyereség helyett nem egészen fél havi fizetésem volt a haszon. Akkor írtunk 1997-et, önállóságom harmadik évét, amikoris mér túl voltam egy bukáson, mert a szerződött partner pénze helyett egy levél jött a felszámolótól, hogy a 185 ezer forintos követelésemre kapok 28 Ft és 32 fillért. Ha jut.
9  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.21., 12:02:01

Jó estlétet!

Azért nem.  "Leszerveztem" a bejutást.  Az egyik szomszéd is autózott befelé a faluba, így társultunk. Általában így szokott történni. Ha valakinek gondja van az segítséget kér. Igaz én soha nem kérek. Sokszor mérgesek is rám ez miatt miért nem szóltam, vagy szólok. Én ilyen vagyok... avval szoktam elütni a dolgot, hogy én ezt sportnak tekintem, (már ha pl...autó rossz és gyalogolni kell) persze amíg megtehetem.  Tennap igazából délután egy tea/kávé party-t szervezett a nejem két szomszédnak és ott került szóba, hogy hol a verda, meg miért nem szóltam, valaki hazahozott volna. Aztán így belementem, hogy ma reggel társuljak az egyik szomszédhoz. Szóval nem szeretek segítséget kérni, inkább én segítek az jobb.

Én annak idején, erdész koromban kigyalogoltam magam egy életre. Az igazi szép séták a sípcsontközépig érő hóban voltak....  No meg a középiskolás évek! Gyalog Sopronban a Szent György utcából a soproni TV toronyhoz, egész délelőtt talpon, délben aztán vissza séta. Néha szemerkélő esőben... feledhetetlen élmények!  vigyor
10  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.21., 11:58:31
Hóhányós szép napot!

Reggel a fél hatos kelés pont elég volt ahhoz, hogy fél nyolcra kiássam az autót a hó alól és eltakarítsam a havat az udvarról, a kapubejáróból, a járdáról, no meg a hátsó traktusból, hogy odaférjek a tyúkokhoz és a tüzelőhöz.
Fél nyolckor aztán bejöttem, borotválkoztam és mentünk isibe a gyerkőccel.


Apropó gyerkőc! Hétfőn írt egy ötös nyelvtan dolgozatot! Ez ugye azért nagy szó, mert 2015 óta tanul magyarul!
11  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.21., 11:57:36

Jó estlétet!

Azért nem.  "Leszerveztem" a bejutást.  Az egyik szomszéd is autózott befelé a faluba, így társultunk. Általában így szokott történni. Ha valakinek gondja van az segítséget kér. Igaz én soha nem kérek. Sokszor mérgesek is rám ez miatt miért nem szóltam, vagy szólok. Én ilyen vagyok... avval szoktam elütni a dolgot, hogy én ezt sportnak tekintem, (már ha pl...autó rossz és gyalogolni kell) persze amíg megtehetem.  Tennap igazából délután egy tea/kávé party-t szervezett a nejem két szomszédnak és ott került szóba, hogy hol a verda, meg miért nem szóltam, valaki hazahozott volna. Aztán így belementem, hogy ma reggel társuljak az egyik szomszédhoz. Szóval nem szeretek segítséget kérni, inkább én segítek az jobb.

Hóhányós szép napot!

Reggel a fél hatos kelés pont elég volt ahhoz, hogy fél nyolcra kiássam az autót a hó alól és eltakarítsam a havat az udvarról, a kapubejáróból, a járdáról, no meg a hátsó traktusból, hogy odaférjek a tyúkokhoz és a tüzelőhöz.
Fél nyolckor aztán bejöttem, borotválkoztam és mentünk isibe a gyerkőccel.
12  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.20., 18:27:45
Jó estlétet!

Ma reggel az autószerelőnél kezdtem. Szombaton észrevettem, hogy a motor akadozik, aztán a motorhibát jelző piktogram is világítani kezdett a műszerfalon. Fülre arra gondoltam az egyik henger nem megy a háromból. A régi időkben felgyűrtem volna az ing ujját és kezembe kaptam volna a gyertyakulcsot. De itt igazából azt se tudom hol van a gyertya. Eldöcögtem a szervízbe, a közelibe (nem mertem bevállani egy hosszabb utat a szokott szerelőmig) ahol is a srác az okos számítógéppel megvizsgálta és nyugtázta a diagnózisomat. A gyertyákban kb. 40 000 km lehet, elméletileg bírnia kell. Az autót ott hagytam, aztán mivel a nap már a kutyáké hazaballagtam. Örültem, hogy hideg volt, mert valamennyire fagyott volt a szántóföld, meg az erdei dűlők, így rövid úton egy órán belül letalpaltam a 6,5 km-t. Aztán este hívott a szerelő, hogy kész az autó, állítólag trafót cserélt meg egyebeket. Reggel (holnap) nála kezdek és persze viszek pénztet is neki. Ez van..az autó 12 éves 200 ezer felett jár, azért most már előfordulhatnak kisebb hibák.

M  m

Kedves Barátom, ma nehéz utad lehetett a szerelő felé!  shock
13  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.20., 17:51:14
És egész nap havazott. Igaz, napközben olvadt, de mostanra hűlt a levegő és megmarad már az utakon is!
Délután átvoltunk Monorra úszás oktatáson. Vityuskám nagyon élvezte és ügyesen kapcsolódott be a csoport munkájába. Mint kiderült, ő járt Pesten az ovival úszni, csak amikor minden megváltozott körülötte, ez is eltűnt az életéből. De az úszást sem lehet elfelejteni, így néhány perc bizonytalanság után felvette a tempót. A végén még szeretett volna maradni, de ennek a lehetőségét egyelőre nem kérdeztem meg, ezért óra után inkább hazajöttünk. Talán majd a jövő héten kedden...

Elnézve az időjárást egyáltalán nem bánom, hogy ma úszni vittem a gyerkőcöt és nem a színházba ment Kecskemétre busszal...   H���t
14  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.20., 17:50:23
Ha nálunk most indul a havazás, nem irigyellek... Nálatok már biztosan több centiméternyi a fehér takaró.  shock Dühös
A Carismán minden második olajcserével együtt cseréltettem a gyertyát is (30 000 km). Abban a motorban is volt már az óra szerint 300 ezer. Annak idején, amikor vettem, beleszaladtam egy trafó cserébe elég hamar. Nálam az volt a jele a problémának, hogy a terhelést és a magas fordulatot nem bírta; rángatott.
Amikor ismét éreztem a problémát -először rándult meg és jelzett a motorhiba sárga jel- gyorsan vittem „doktor bácsihoz”! Jól éreztem, a számítógép megerősített. Még persze mehettem volna vele, de nem kockáztattam, hogy úgy járjak, mint elsőre, amikor fogalmam sem volt a hiba mibenlétéről!
És igen, az első esetben már 260 ezer volt óra szerint az autóban.

És egész nap havazott. Igaz, napközben olvadt, de mostanra hűlt a levegő és megmarad már az utakon is!
Délután átvoltunk Monorra úszás oktatáson. Vityuskám nagyon élvezte és ügyesen kapcsolódott be a csoport munkájába. Mint kiderült, ő járt Pesten az ovival úszni, csak amikor minden megváltozott körülötte, ez is eltűnt az életéből. De az úszást sem lehet elfelejteni, így néhány perc bizonytalanság után felvette a tempót. A végén még szeretett volna maradni, de ennek a lehetőségét egyelőre nem kérdeztem meg, ezért óra után inkább hazajöttünk. Talán majd a jövő héten kedden...
15  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.20., 06:53:15
Van nekem egy kis könyvecském, amit időnként fel szoktam nyitni ahol éppen kinyílik.
Mára azt kaptam:
„Ne késs jót tenni a rászorulóval, ha módodban van, hogy megtedd!”
Ez a mondat évek óta vezérlő elvem, de ezek szerint újabban elhanyagolhattam, ha figyelmeztetnek rá...  szégyenlem
16  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.20., 06:47:22
Jó estlétet!

Ma reggel az autószerelőnél kezdtem. Szombaton észrevettem, hogy a motor akadozik, aztán a motorhibát jelző piktogram is világítani kezdett a műszerfalon. Fülre arra gondoltam az egyik henger nem megy a háromból. A régi időkben felgyűrtem volna az ing ujját és kezembe kaptam volna a gyertyakulcsot. De itt igazából azt se tudom hol van a gyertya. Eldöcögtem a szervízbe, a közelibe (nem mertem bevállani egy hosszabb utat a szokott szerelőmig) ahol is a srác az okos számítógéppel megvizsgálta és nyugtázta a diagnózisomat. A gyertyákban kb. 40 000 km lehet, elméletileg bírnia kell. Az autót ott hagytam, aztán mivel a nap már a kutyáké hazaballagtam. Örültem, hogy hideg volt, mert valamennyire fagyott volt a szántóföld, meg az erdei dűlők, így rövid úton egy órán belül letalpaltam a 6,5 km-t. Aztán este hívott a szerelő, hogy kész az autó, állítólag trafót cserélt meg egyebeket. Reggel (holnap) nála kezdek és persze viszek pénztet is neki. Ez van..az autó 12 éves 200 ezer felett jár, azért most már előfordulhatnak kisebb hibák.

M  m

6,5 km séta...  shock   Minden tiszteletem, le a kalappal!  Nagytaps2
17  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.20., 06:46:09
Jó estlétet!

Ma reggel az autószerelőnél kezdtem. Szombaton észrevettem, hogy a motor akadozik, aztán a motorhibát jelző piktogram is világítani kezdett a műszerfalon. Fülre arra gondoltam az egyik henger nem megy a háromból. A régi időkben felgyűrtem volna az ing ujját és kezembe kaptam volna a gyertyakulcsot. De itt igazából azt se tudom hol van a gyertya. Eldöcögtem a szervizbe, a közelibe (nem mertem bevállalni egy hosszabb utat a szokott szerelőmig) ahol is a srác az okos számítógéppel megvizsgálta és nyugtázta a diagnózisomat. A gyertyákban kb. 40 000 km lehet, elméletileg bírnia kell. Az autót ott hagytam, aztán mivel a nap már a kutyáké hazaballagtam. Örültem, hogy hideg volt, mert valamennyire fagyott volt a szántóföld, meg az erdei dűlők, így rövid úton egy órán belül letalpaltam a 6,5 km-t. Aztán este hívott a szerelő, hogy kész az autó, állítólag trafót cserélt meg egyebeket. Reggel (holnap) nála kezdek és persze viszek pénztet is neki. Ez van..az autó 12 éves 200 ezer felett jár, azért most már előfordulhatnak kisebb hibák.

M  m

Ha nálunk most indul a havazás, nem irigyellek... Nálatok már biztosan több centiméternyi a fehér takaró.  shock Dühös
A Carismán minden második olajcserével együtt cseréltettem a gyertyát is (30 000 km). Abban a motorban is volt már az óra szerint 300 ezer. Annak idején, amikor vettem, beleszaladtam egy trafó cserébe elég hamar. Nálam az volt a jele a problémának, hogy a terhelést és a magas fordulatot nem bírta; rángatott.
Amikor ismét éreztem a problémát -először rándult meg és jelzett a motorhiba sárga jel- gyorsan vittem „doktor bácsihoz”! Jól éreztem, a számítógép megerősített. Még persze mehettem volna vele, de nem kockáztattam, hogy úgy járjak, mint elsőre, amikor fogalmam sem volt a hiba mibenlétéről!
És igen, az első esetben már 260 ezer volt óra szerint az autóban.
18  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.20., 06:38:58
Jó reggelt!

Hideg szél és most induló havazás van nálunk.
19  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.19., 17:20:17
Ma annak is megpróbáltam utánajárni, hogy vannak-e az iskolájukban tantárgyi szakkörök. Hát, nincsenek!  shock
Eszembe jutott, hogy nálunk (abban a rohadt, mocskod kommunista rendszerben  uuuhhh ) volt matek szakkör, kémia szakkör, magyar szakkör, lövész szakkör, biológia szakkör... itt meg különféle sportok közül választhat a gyermek.
Én meg azon tépelődök, hogy a fenébe lehet így tehetséggondozásról beszélni is egyáltalán???!!!  robban  megolazideg_
20  32-es fórum / 32-es közélet / Re:Társalgó Dátum: 2018.02.19., 17:17:53
Hétfő reggel az ország nagy részén derültnek vagy gyengén fátyolfelhősnek ígérkezik a napkelte, a Dunántúl nyugati és délnyugati részein lehet több felhő az égen. Csapadék sehol sem várható. A minimum hőmérséklet értékei -7 és -8 fok között alakulnak, fagyzugokban, illetve a hófödte tájakon ettől is hidegebb lehet. A Tiszántúlon és északkeleten mérsékelt, az Északi-középhegység magasabban fekvő területein élénk lökések kísérhetik a szelet, másutt jellemzően gyenge marad a légmozgás.
A délutáni órákban dél felől a közeledő mediterrán ciklon hatására vastagodó fátyol, majd középszintű felhőzet vonul fel, legtovább az északi, északkeleti megyékben marad napos az idő. Késő délutántól a borult déli területeken eső, havas eső kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Az északkeleti szél a Kisalföldet leszámítva mérsékelt lesz, időnként élénk lökésekkel.

 A kellemes, napos délelőttben hasogattam egy jó adagot. Igaz, a behordás ma elmaradt, fontosabb volt, hogy minél több össze legyen aprítva. A behordás ráér később is.
Délelőtt utánajártam annak hogyan lehet Vityus úszás oktatását megoldani. Nem fogok unatkozni, ugyanis Monoron van az uszoda és délután négyre kell menni holnap és várhatóan keddenként.
Szerencsére amíg a gyerek tanul, én is csobbanhatok egyet-kettőt abban a 45 percben4
Kíváncsi vagyok, hogy az úszás hogy jön be neki! A karatéval nem sok sikerünk volt. Azzal az volt a gond. hogy ott verekedni kellett...  H���t
Még van egy ötletünk, amihez kedvet érez, tehát ha az úszás sem válik be, akkor jöhet az atlétika, a futás. Azt biztosan tudom, hogy szereti! De most első körben csak tanuljon meg úszni! Nem szeretném, ha versenysportolót faragnának belőle, elég, ha biztonsággal úszik!
Oldalak: [1] 2 3 ... 1843


Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!